Om DKK

De Kreatives Kontor er primært til dig, der arbejder som kunstner eller kreativ freelancer – vi afviser ikke freelancere inden for andre brancher, men vores mål er primært at hjælpe kreative med deres projekter – fra de gode idéer opstår, til projekterne realiseres.

Grafik med kunstarter

Baggrunden

Kunstnere og kreative er oftest enten freelancere eller har midlertidige projekt-ansættelser. Der er desværre kun få faste stillinger i den kreative branche, så for de fleste er det en usikker tilværelse i et system, der ikke er gearet til at varetage deres behov. Det er en gruppe, der ellers i høj grad bidrager både til økonomien i oplevelsesindustrien og ikke mindst til vores kulturelle og åndelige kapital.

De Kreatives Kontor startede i 2017 med det mål at hjælpe gruppen af kunstnere og kreative med deres virke. Siden er flere og flere kunstnere kommet til, og vi udvider hele tiden de områder, hvor vi kan hjælpe.

Vision

Vores vision er, på trods af disse prekære vilkår, at flest mulige kunstnere og kreative har mulighed for at realisere deres idéer og projekter uden at skulle slås med lovgivning og administrative begrænsninger.

Flere kunstnere og andre folk, der arbejder med kulturproducerende projekter, skal have muligheden for at realisere deres kunst- og kulturprojekter, så vi kan få det blomstrende kulturliv, som vi alle kan nyde godt af.

Vi vil styrke det kreative Danmark.

Hvordan gør vi?

De Kreatives Kontor fungerer som kunstnernes egen virksomhed. Det vil sige, at du kan agere som selvstændig uden formelt at være det. Vi kan lave kontrakter, regnskaber, generelt stå for administration, bogføre og hjælpe dig med at styre dine projekter. Du bliver ansat som projektleder til dine egne projekter.

Derudover rådgiver vi dig gerne i hele processen, fra de gode idéer opstår, til dit projekt kan realiseres. Vi laver kurser, tilbyder coaching og rådgivning og kan generelt hjælpe dig med alt fra idéudvikling og projektbeskrivelser til fundraising og projektstyring.

Vores målsætning

Vores overordnede mål er at optimere livet som professionel freelancer. Vi leverer de ydelser, der skal hjælpe flere freelancere med at virkeliggøre deres idéer. Ydelserne faciliterer som helhed kunstnernes arbejdsgange samt de udfordringer, de møder i deres virke som freelancere.

Vi vil have:

  • Flere kunstnere og kreative i mål med deres projekter
  • Bedre beskæftigelsesmuligheder for kunstnerne
  • Minimere de administrative begrænsninger

Peter fortæller om De Kreatives Kontor

Vores Team

Billede af Peter Holten

Peter Holten

CEO, Projektleder

Peter er uddannet inden for samfundsvidenskaben, men har også en musikalsk baggrund med saxofonen som hovedinstrument. Han har flere års erfaring med planlægning, coaching, administration og digitale arbejdsprocesser. Han står for den daglige drift og ledelse og koordinerer de mange initiativer, der iværksættes.

Maria Hemmeth

Maria Hemmeth

PR og Kommunikation

Maria har udover en musikalsk baggrund som sangskriver også erfaring fra sit arbejde med musikprojekter på forskellige pladeselskaber. Hendes primære fokus i DKK er på kommunikation, medier, webudvikling og fundraising.

Flemming Toft

Flemming Toft

Leder af kursusafdelingen

Flemming er uddannet indenfor ledelse og innovation (LAICS), han er saxofonist, har ledelseserfaring og mange års erfaring som underviser. Herudover arbejder han sideløbende på sin internationale ph.d. om ledelse og improvisation, og endelig er Flemming også ICF-certificeret coach.

Billede af Niels Righolt

Niels Righolt

Niels er daglig leder af CKI – Center for Kunst & Interkultur. Læs mere på www.cki.dk